Menu Sluiten

Orgelconcert Peter Kofler

Orgelconcert Peter Kofler

Orgelconcert Peter Kofler

591 591 mensen hebben dit evenement bekeken.
Betaald
Betaald

Orgelconcert door Peter Kofler, organist van de St.-Michaëlskirche te Munchen, op 26 juli 2023.

Programma CV Peter Kofler

Ticket Informatie

Regulier
 12,50
Online verkoop gestopt: woensdag 19 juli, 2023 21:00
-
Orgelconcert Peter Kofler
Student
 10,00
Online verkoop gestopt: woensdag 19 juli, 2023 21:00
-
Orgelconcert Peter Kofler
Tiener
 5,00
Online verkoop gestopt: woensdag 19 juli, 2023 21:00
-
Orgelconcert Peter Kofler

Aanvullende details

Aanvullende informatie

Peter Kofler is organist van de St.-Michaëlskirche te München.  Hij werkte onder meer mee aan het bekende project All of Bach waarbij het Bach-werken uitvoert op het orgel van de Jacobikerk te Uithuizen.

 

Aanvang

woensdag 19 juli, 2023 @ 20:00

Delen met vrienden

Peter Kofler
Programma

[wptb id=903]

Sluiten
Peter Kofler
CV

Organist en klavecinist Peter Kofler (*1979), geboren in Bolzano te Zuid-Tirol, ontving zijn eerste muzikale opleiding aan het Claudio Monteverdi-conservatorium in zijn geboorteplaats. In München studeerde hij aan de Hochschule für Musik und Theater orgel en kerkmuziek bij Harald Feller en klavecimbel bij Christine Schornsheim.

Peter Kofler trad op met vooraanstaande dirigenten als Mariss Jansons, Sir Simon Rattle, Franz Welser-Möst, Bernard Haitink, Riccardo Muti, Daniel Harding, Esa-Pekka Salonen, Giovanni Antonini en Thomas Hengelbrock. Hij is een van de oprichters en vaste klavecinist van het barokorkest “L’ Accademia Giocosa”.

Peter Kofler is een vaste gast op grote internationale muziekfestivals. Tot zijn kamermuziekpartners behoren Dorothee Oberlinger, Dmitry Sinkovsky, Ramón Ortega Quero en Gabor Tarkövi. Als orgelsolist speelde hij onder andere concerten in de Notre-Dame de Paris, het Kultur- und Kongresszentrum Luzern, het Mariinsky Theater te Sint-Petersburg, de Berliner Dom en de Berliner Philharmonie, de Wiener Stephansdom, de Frauenkirche in Dresden, de St. Michael’s in Hamburg.

Sinds augustus 2008 is Peter Kofler organist van de Jezuïetenkerk St. Michael in München. Van de stichting Bücher-Dieckmeyer ontving hij een onderscheiding voor verdiensten voor de kerkmuziek in Beieren. Hij is initiatiefnemer en artistiek leider van het internationale orgelfestival “Münchner Orgelherbst” in de St. Michael en doceert orgel en koordirectie aan de Hochschule für Musik und Theater in München.

Tussen 2003 en 2014 was Peter Kofler repetitor en assistent van Hansjörg Albrecht bij het Bachkoor München. Van 2007 tot 2010 dirigeerde hij het Klassikchor München.

Hij heeft diverse cd- en radio-opnamen op zijn naam staan (ZDF, BR, RAI, Deutsche Grammophon, Sony Classical, Querstand, Raumklang, Tudor, OehmsClassics, Solo Musica). Zijn orgel-cd “Transkriptionen” kreeg lovende kritieken in de media en werd genomineerd voor de “Preis der deutschen Schallplattenkritik”.

Het nieuwe grote project van Peter Kofler is een complete opname van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach op het orgel van de Jezuïetenkerk St. Michael in München. Onder de naam “OpusBach” zijn al verschillende cd’s in deze serie verschenen in de hoge resolutie geluidstechnologie Auro-3D (10.1). De eerste cd-box werd bekroond met de “Editor’s Choice” van het beroemde muziektijdschrift “Gramophone”.

Sluiten