Menu Sluiten

Orgelconcert Erwin Wiersinga

Orgelconcert Erwin Wiersinga

Orgelconcert Erwin Wiersinga

425 425 mensen hebben dit evenement bekeken.
Betaald
Betaald

Orgelconcert door Erwin Wiersinga, titulair organist van de Martinikerk Groningen, op 13 september 2023

Programma CV Erwin Wiersinga

Ticket Informatie

Regulier
 12,50
Online verkoop gestopt: woensdag 13 september, 2023 19:00
-
Orgelconcert Erwin Wiersinga
Student
 10,00
Online verkoop gestopt: woensdag 13 september, 2023 19:00
-
Orgelconcert Erwin Wiersinga
Tiener
 5,00
Online verkoop gestopt: woensdag 13 september, 2023 19:00
-
Orgelconcert Erwin Wiersinga

Aanvullende details

Aanvullende informatie

Het slotconcert in de zomerserie 2023 woensdagavond orgelconcerten van de Stichting Avondtmusyck Martinikerk Groningen wordt verzorgd door Erwin Wiersinga. Sinds 2014 is Wiersinga samen met Leo van Doeselaar titulair organist van het Schnitger-orgel in de Martinikerk van Groningen. Wiersinga heeft een internationale concertpraktijk. Hij treedt regelmatig op met orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Erwin Wiersinga doceert  aan het Prins Clausconservatorium van Groningen. Wiersinga weet zijn orgelconcerten altijd met een zeer gevarieerd programma in te vullen. Hij kan daarom als geen ander garant staan voor een stijlvolle afsluiting van de zomerserie op het beroemde groene klankjuweel van de Martinikerk.

 

Aanvang

woensdag 13 september, 2023

Delen met vrienden

Erwin Wiersinga
Programma

[wptb id=912]

Sluiten
Erwin Wiersinga
CV

Erwin Wiersinga (1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij o.a. Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet.

In 2014 is hij, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het fameuze  Arp Schnitger in de Martinikerk te Groningen.

Erwin Wiersinga was avan 1997-2019 orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en  sinds 2009 aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Hij concerteerde in vele Europese landen alsmede in Korea China en Japan en de USA. In 2007 was hij solist in de Berliner Staatsoper, waar hij de orgelsolo uit de opera Doktor Faust van Busoni o.l.v Daniel Barenboim vertolkte. Hij was gastdocent aan verschillende conservatoria in Europa alsmede aan het State Conservatory van Beijing, University of Arts en Rikkyo University in Tokyo, en Theological University en Ehwa University in Seoul.

Hij is te beluisteren op verschillende CD’s, waarvan de CD ‘Orgelcultuur in Groningen’, opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison. In 2004 nam hij samen met het vocaal ensemble The Gents het Requiem en de Messe Cum Jubilo van Maurice Duruflé op. Deze CD werd in de internationale pers zeer lovend ontvangen en  in het franse Classic Today opgenomen in de top 10 van beste CD’s in 2005. In de USA werd de CD onderscheiden met de Classic Internet Award. Ook verscheen het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met collega Leonore Lub voor de NCRV radio op CD.

Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Concertgebouworkest. In die hoedanigheid werkte hij met dirigenten als Mariss Jansons, Ricardo Chailly, Ivan Fischer, Philippe Herreweghe, Sir Colin Davis en Leonard Slatkin.

In 2016 speelde hij de Amerikaanse première van het stuk Theatrum Bestiarium van Detlef Glanert met het Concertgebouworkest  in de Carnegie Hall te New York.

Hij is organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk te Roden.

Sluiten