Menu Sluiten

Orgelconcert Leendert Verduijn

Orgelconcert Leendert Verduijn

Orgelconcert Leendert Verduijn

357 357 mensen hebben dit evenement bekeken.
Betaald
Betaald

Orgelconcert door Leendert Verduijn, organist van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel, op 6 september 2023

Programma CV Leendert Verduijn

Ticket Informatie

Regulier
 12,50
Online verkoop gestopt: woensdag 6 september, 2023 19:00
-
Orgelconcert Leendert Verduijn
Student
 10,00
Online verkoop gestopt: woensdag 6 september, 2023 19:00
-
Orgelconcert Leendert Verduijn
Tiener
 5,00
Online verkoop gestopt: woensdag 6 september, 2023 19:00
-
Orgelconcert Leendert Verduijn

Aanvullende details

Aanvullende informatie

Leendert Verduijn is de winnaar van het Internationaal Martini Orgel Concours Groningen in 2022 en geldt als een jong talent. Hij is momenteel organist van de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.

 

Aanvang

woensdag 6 september, 2023 @ 20:00

Delen met vrienden

Leendert Verduijn
Programma

1.    Sinfonia, uit cantate BWV 29

Johann Seb. Bach  (1685-1750)

2.    Le Jardin Suspendu

Jehan Alain (1911-1940)

3.    Praeludium in G   

Nicolaus Bruhns (1665-1697)

4.    Deuxième Fantaisie

Jehan Alain

5.    Sonate 6 in G, BWV 530

•      Vivace

•      Lento

•      Allegro

   Johann Seb. Bach

6.    Variations sur un thème de Clément Jannequin

Jehan Alain

7.    Passacaglia in c, BWV 582                             

Johann Seb. Bach

Sluiten
Leendert Verduijn
CV

Leendert Verduijn (*1996) is concertorganist, kerkorganist en muziekdocent. Als organist is hij verbonden aan de Sint Maartenskerk in Zaltbommel waar hij het schitterende Wolfferts-Heijneman-orgel (1786) bespeelt. Tevens is hij organist in de Hervormde Gemeente van Oudewater-Hekendorp. Hij speelt concerten als orgelsolist in binnen- en buitenland, zo concerteerde hij onder meer in de Saint Pauls Cathedral in Londen. Leendert is ook actief als (koor)begeleider en parttime muziekdocent op het Driestar College in Gouda.

In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition Groningen. Ook op andere concoursen was hij succesvol. In 2017 won hij het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis alsmede de 3e prijs op het eerste nationale Ambitus Orgelconcours. Hij behaalde naast het Groningse succes in 2022 tevens een derde prijs op het 1er Internationaler Feith Orgelwettbewerb in Blieskastel (D) en won de tweede prijs en de publieksprijs op het Internationale Cesar Franck Concours in Haarlem.

Vanaf jonge leeftijd was hij geboeid door het orgel en de kennismaking met het instrument bestond dan ook uit het naspelen van de muziek die hij om zich heen hoorde. Zijn eerste orgellessen ontving hij van de heer C. Corbijn en aansluitend kreeg hij les van Hans Pors, beiden in Bodegraven. De vooropleiding op het conservatorium ontving hij bij Reitze Smits aan de HKU in Utrecht.

Leendert voltooide zijn conservatoriumopleiding in Rotterdam waar hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff (interpretatie) en Hayo Boerema (improvisatie). Tijdens zijn masterstudie studeerde hij bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková. Leendert rondde eveneens de studies kerkmuziek en docent muziek af. Momenteel studeert hij aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits.

Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen en Thierry Escaich. Hij volgde verschillende cursussen, waaronder Young Talents en Excellence Class, aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem waar hij les kreeg van onder anderen Olivier Latry, Stefan Engels, Wolfgang Zerer en Leo van Doeselaar.

Sluiten