Menu Sluiten

Orgelconcert Leo van Doeselaar

Orgelconcert Leo van Doeselaar

Orgelconcert Leo van Doeselaar

462 462 mensen hebben dit evenement bekeken.
Betaald
Betaald

Orgelconcert door Leo van Doeselaar, titulair organist van de Martinikerk Groningen, op 5 juli 2023.

Programma CV Leo van Doeselaar

Ticket Informatie

Regulier
 12,50
Online verkoop gestopt: woensdag 5 juli, 2023 21:00
-
Student
 10,00
Online verkoop gestopt: woensdag 5 juli, 2023 21:00
-
Tiener
 5,00
Online verkoop gestopt: woensdag 5 juli, 2023 21:00
-

Aanvullende details

Aanvullende informatie

Leo van Doeselaar is een veelzijdig musicus. Sinds 2014 werkt Van Doeselaar samen met Erwin Wiersinga titulair organist van de Martinikerk in Groningen. Als organist, pianist en begeleider heeft hij een internationaal concertpraktijk. In zijn functie van titulair organist van het Maarschalkerweerd-orgel van het Concertgebouw in Amsterdam werkt hij ook veelvuldig met internationaal bekende orkesten en dirigenten.

Op 5 juni concerteert hij op het beroemde Schnitger-orgel van de Martinikerk Groningen met werken van Krebs, Kittel, Oley, Müthel, Schneider, W.F. en C.Ph.E. Bacht en Vogler.  Ook de beroemde Fantasia en Fuga g-Moll BWV 542 van J.S. Bach staat op het programma.

 

Aanvang

woensdag 5 juli, 2023 @ 20:00

Delen met vrienden

Leo van Doeselaar
Programma

[wptb id=896]

Sluiten
Powered by
Leo van Doeselaar
CV

Leo van Doeselaar is een veelzijdig musicus, die als organist, pianist en fortepianist een enkele eeuwen omvattend repertoire bestrijkt.
Als organist heeft hij een grote concertpraktijk opgebouwd in binnen- en buitenland en is hij een veelgevraagd jurylid en docent bij internationale orgelfestivals. Hij doceerde aan de Kunsthogescholen van Amsterdam en Den Haag en vervolgens aan de Universität der Künste in Berlin, waar hij van 1995 tot 2019 ‘Professor für künstlerisches Orgelspiel’ was.

Leo van Doeselaar studeerde aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium orgel bij Albert de Klerk en piano bij Jan Wijn. Naast beide solistendiploma’s behaalde hij de Prix d’Excellence orgel. Naast talrijke orgelopnamen omvat zijn discografie een tiental CD’s samen met Wyneke Jordans met repertoire voor piano à quatre mains. Als titulair organist van het Concertgebouw in Amsterdam treedt hij veelvuldig op in het Concertgebouw met gerenommeerde orkesten, ensembles en solisten. Daarnaast is Leo van Doeselaar, samen met Erwin Wiersinga, titulair organist van het Schnitger-orgel van de Martinikerk te Groningen.

Als organist van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging werkt van Doeselaar intensief mee aan het prestigieuze beeld-en geluidsproject ‘All of Bach’. In 2007 werd hem in de Oude Kerk in Amsterdam de Jan Pieterszoon Sweelinckprijs uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor de orgelcultuur.

Zijn cd met orgelwerken van Heinrich Scheidemann (MDG) op het van Hagerbeer-orgel in de Pieterskerk werd in 2013 bekroond met zowel de Prijs van de Deutsche Schallplattenkritik als de ECHO Klassik Preis.

Sluiten
Powered by